Tractoren Geschiedenis

Organigram Case, McCormick en IH

Organigram Case,  McCormick en IH

1842
Jerome Increase Case richt de Racine Threshing Machine Works op in Racine, Wisconsin, VS. Hij innoveert het huidige dorssysteem en scheidt het stro van het graan.

1847
In Chicago, VS, richt Cyrus McCormick de McCormick Harvesting Machine Company op dat later International Harvester zou worden.

1850-60s
Het marktaandeel van beide bedrijven groeit en McCormick voegt functies aan de maaimachine toe, terwijl Case verschillende vermogensbronnen voor het dorssysteem uitprobeert.

1869
J.I. Case & Company produceert de eerste stoomtractor. De tractor staat op wielen, maar wordt nog steeds voortgetrokken door paarden en wordt alleen gebruikt om andere machines aan te drijven.

1871
De Grote brand van Chicago vernietigt de McCormick-fabriek. J.I. Case biedt aan machines voor McCormick te bouwen.

1876
Case bouwt de eerste zelfaangedreven tractie-stoommachine. De motor wordt echter nog steeds voortgetrokken door paarden.

1892
Case bouwt een tractor op benzine. De markt is echter nog niet klaar voor de overstap van stoom, dus wacht Case tot 1911 met de herintroductie.

1902
J.P. Morgan regelt de fusie van McCormick, Deering en drie kleinere merken tot de International Harvester Company.

1910
International Harvester introduceert de kolossale Titan-tractor, en maakt zijn tractornaam zowel in grootte als kracht waar.

1919
International Harvester vindt de eerste commerciële aftakas uit die zijn intrede doet op het 8-16 model.

1923
Bert Benjamin bouwt de eerste legendarische Farmall, een samengebundeld systeem van tractoren en werktuigen voor ploegen, cultiveren en oogsten, met een revolutionair licht ontwerp.

1936
Op 1 november 1936 wordt Harvester Red #50 ingevoerd voor alle tractoren, rupstractoren en vermogenseenheden van International Harvester.

1939
Op 9 augustus 1939 introduceert International Harvester de tweede generatie Farmall - de Letter-serie. De serie bestond uit (kleine) A- en B-, (middelgrote) H- en (grote) M-tractoren.

1943
International Harvester bouwt de eerste succesvolle katoenplukker met spindel. "Old Red" wordt op een Farmall H-tractor aangebracht. Beide worden aan het Smithsonian Instituut geschonken om tentoon te stellen.

1958
De familie Steiger bouwt hun eerste tractor met een hoger vermogen dan toentertijd op de markt beschikbaar was. De commerciële productie vangt in 1963 aan.

1977
De introductie van de Axial Flow-maaidorser revolutioneert de industrie met zijn eenvoud, graankwaliteit, minder graanverliezen, gewasflexibiliteit, de bijbehorende capaciteit en extra doorverkoopwaarde.

1980
International Harvester produceert de innovatieve 2+2 tractor met knikbesturing voor rijgewassen, waarbij de bestuurder op de achterste helft van de tractor zit.

1984
Case introduceert een nieuwe lijn 94-serie 4WD-tractoren, inclusief de krachtigste eenheid die het bedrijf ooit heeft geproduceerd: de 4994. Model 4994 is uitgerust met een V8 met turbocompressor met een door de fabrikant opgegeven bruto motorvermogen van 400 pk.

1985
Het erfgoed van J.I. Case en Cyrus McCormick wordt samengebracht onder één merk: Case IH. De nieuwe organisatie wordt de op één na grootste producent van landbouwapparatuur en de combinatie levert een bredere productlijn en een enorm uitgebreide dealerorganisatie op.

1986
Steiger voegt zich bij het groeiende Case IH-aanbod. In 1988 worden de eerste rode Case IH Steiger 9100-serie tractoren geproduceerd, hoewel groene Steigers nog tot 1989 worden gemaakt.

1987
Case IH introduceert de Magnum-tractor: de eerste geheel nieuwe machine die voortkomt uit de gecombineerde ontwikkeling van Case en International Harvester.

1989
Case IH introduceert de Maxxum-tractor: een krachtige, veelzijdige en betaalbare universele tractor die opvalt vanwege zijn prestaties, wendbaarheid en onderhoudsgemak.

1992
Case IH viert zijn 150e jubileum in dienst van de landbouwindustrie.

1995
Case IH introduceert AFS Advanced Farming Systems. Landbouwers kunnen hun productiviteit met het systeem maximaliseren door de opbrengsten te bewaken met satelliettechnologie, een innovatieve oplossing voor die tijd.

Case IH voegt de innovatieve Austoft-suikerrietoogstmachine aan de productlijn toe die de efficiëntie en veiligheid tijdens het oogsten van suikerriet verbetert.

1996
De verbazingwekkende Steiger Quadtrac-tractor wordt geïntroduceerd. Het voertuig met een vermogen van 360 pk heeft vier aparte rupsbanden voor minder samendrukking van de grond en meer tractie.

1998
Case IH vergroot zijn aanwezigheid op de markt voor toepassingswerktuigen met de toevoeging van sproeimachines.

Business Week magazine benoemt de Case IH MX-serie Magnum-tractor tot nieuw product van het jaar, in het jaar van zijn 10e jubileum.

2003
Het bedrijf kondigt de terugkeer van de merknaam Farmall aan met de introductie van de nieuwe D- en DX-serie tractoren.

2006
Case IH kondigt de Case IH Module Express 625 aan, de eerste commerciële katoenplukker met de mogelijkheid om modules te bouwen tijdens het oogsten.

2009
Case IH introduceert de technologie van de continu variabele transmissie (CVT) op tractoren. De CVT past zichzelf automatisch aan om constant de beste balans te vinden tussen vermogen en een zuinig brandstofverbruik bij veldsnelheden, als gebruikers dat het hardst nodig hebben.

2010
Case IH verscheept de eerste tractor ter wereld die voldoet aan de nieuwe emissienormen Tier 4 Interim van de Amerikaanse EPA (Environmental Protection Agency)/Fase III van de Europese Unie voor landbouwapparatuur. De motor in de nieuwe Magnum-serie tractor gebruikt Selectieve Katalytische Reductie (SCR) om de emissie van roetdeeltjes en stikstofoxide te verlagen, terwijl het vermogen, de brandstofefficiëntie en de duurzaamheid juist worden verhoogd.

2012
Case IH viert het 25-jarige jubileum van de Magnum-tractor.

2013
Case IH viert het 90-jarige jubileum van de introductie van de Farmall-tractor, en de daaruit voortvloeiende verandering in de landbouwindustrie.

Case IH introduceert de eerste 2-rijen suikerrietoogstmachine voor verschillende rijafstanden, die grote voordelen biedt voor wat betreft flexibiliteit en oogstsnelheid.

2014
De Case IH Steiger-tractor wordt benoemd tot “Machine van het jaar XXL 2014” tijdens Agritechnica in Hannover, Duitsland.

2015
De Case IH Magnum-tractor wordt benoemd tot Tractor van het jaar 2015 tijdens EIMA 2014 in Bologna, en de Magnum Rowtrac wordt geïntroduceerd. Na dit succes kreeg de Magnum de Award “Machine van het jaar 2015” tijdens de SIMA in Parijs.

 

2016
Autonoom conceptvoertuig
Case IH onthult vandaag op de Farm Progress Show in Boone, Iowa, VS, een autonoom conceptvoertuig. Het conceptvoertuig is een breedspoortractor zonder cabine van Case IH, die autonoom kan werken met diverse veldwerktuigen.

2017
175-jarig jubileum
Case IH viert de 175e verjaardag van de oprichting als bedrijf gespecialiseerd in landbouwapparatuur. Het jaar 2017 markeert een reeks belangrijke productintroducties die vele jaren van kwaliteit, volharding en vooruitgang weerspiegelen

2018
Case IH introduceert geavanceerde aanhangerrem
Case IH introduceert het nieuwe geavanceerde aanhangerremsysteem dat een enorme vooruitgang in tractorveiligheid en -stabiliteit vertegenwoordigt. Het kan nu als optie besteld worden op de Puma 185, 200, 220 en 240 CVX-modellen.

2020
Introductie van AFS Connect
Case IH introduceert met AFS Connect een technologie voor geavanceerde landbouwsystemen waarmee u uw boerderij, machinepark en gegevens op afstand kunt bewaken en beheren, en zodoende uw prestaties, productiviteit en flexibiliteit kunt optimaliseren.

2021
De nieuwe Optum AFS Connect: meer comfort en connectiviteit maken het werk voor bestuurders gemakkelijker

Case IH introduceert de nieuwe Optum AFS Connect aangedreven door de nieuwste telematicatoepassingen voor maximale prestaties, efficiëntie en betrouwbaarheid.

2022
Case IH viert drie verjaardagen: 25 jaar Quadtrac-tractoren, de krachtigste serie productietractoren ter wereld; 35 jaar Magnum-tractoren, de eerste keuze van grootschalige landbouw- en loonbedrijven die het allerbeste eisen; en 45 jaar Axial-Flow-oogstmachines, de snelheid en efficiëntie die landbouwers eisen voor een succesvolle oogst.

 

Gerelateerd

Tags

Delen

  • Recent
  • Popular
  • Tag
  • Het korte bestaan van de GéDé tractor

    Het korte bestaan van de GéDé tractor

    0 Comments

    Nederlandse trekkermerken, je kan er waarschijnlijk niet direct een noemen maar ze hebben wel degelijk bestaan. In de eerste plaats denken we dan vooral aan Brons en GéDé die toch behoorlijk wat trekk...
  • Ford TW: Europeaan met Amerikaanse roots

    Ford TW: Europeaan met Amerikaanse roots

    0 Comments

    Ford TW: Europeaan met Amerikaanse roots *Tekst: Jan Ebinger,  Beeld: Jan Ebinger & Maarten Martens & Davy Tandt In 1979 lanceert Ford Motor Company tijdens de Sima de TW-serie. De d...
  • Geschiedenis van PZ Geldrop

    Geschiedenis van PZ Geldrop

    0 Comments

    Het was in 1937 ten tijde van de economische crisis dat Piet Zweegers van baron Van Tuyll van Serooskerken 5000 gulden leende om zich uit te kunnen kopen bij het noodlijdende GELRIA; Genoemd naar Geld...
  • Chamberlain, een tractorfabrikant  uit  Australië

    Chamberlain, een tractorfabrikant uit Australië

    0 Comments

    Een klein vraagje: wat  is het resultaat als men een Chamberlain ‘Champion MK II’ uit 1960 en een Fiat 50 rupstrekker uit 1950  sloopt en vakkundig samengevoegd tot é&eacu...