Nieuws
22 april 2019

Geert Herman, Het Nieuwsblad/De Gentenaar Lochristi

Van toiletzitting tot golfkar, alles moest weg

Geert Herman, Het Nieuwsblad/De Gentenaar 

Op de oldtimer- en machineveiling op de terreinen van OTL in de Pauwstraat was het maandagmiddag over de koppen lopen. U raadt het al: het uitzonderlijke zomerweer zorgde voor heel wat belangstelling tijdens het kijkmoment, maar ook tijdens de veiling zelf ging het meer dan vlot.

Van een telefooncentrale, over een toiletzitting - in Vlaanderen een wc-bril -, tot kaarshouders, een hele reeks zitmaaiers, een vleesmolen, een koffiezetmachine en een paar pronkstukken zoals twee golfkarren, een retro R4-Renault en een Flandria-driewielwagen: ze veranderden allemaal heel snel van eigenaar.

Een veiling met Raf Janssens achter de hamer, het is ook altijd goed voor een portie amusement. De man van OTL is weer gezond en fit, en deelt dat heugelijke nieuws met iedereen. Als het een beetje haperde, had hij een uitleg klaar: "Ik heb een week op intensieve gelegen en vier uur onder narcose", bulderde hij.

Ook grappig wanneer de veilingmeester bijna iedereen uit de tent met de voornaam kan noemen. Als een of ander aanbod iets te lang aansleepte, keek hij al vlug eens rond zich en sprak hij een paar man aan met de vraag "of zij dat niet konden bezigen." Maar een veiling is natuurlijk een serieuze zaak, met een catalogus, koperskaartjes, in te vullen formulieren, en het handopsteken bij een bod.

Raf waarschuwde meer dan eens: "Om vrienden te groeten of een pint te bestellen, moet ge uw hand niet opsteken hoor, of ge gaat met een tractor naar huis gaan. Ja maar, ik lach er niet mee hoor." Ja, het pad van een veilingmeester loopt niet altijd over rozen, en dan hebben we het nog niet over de toevloed van briefjes op zijn desk voor fout geparkeerde wagens. "Jongens toch, zet uw auto toch een keer waar hij mag staan. Ik had een takeldienst moeten inschakelen precies."

U merkt het: het was een aangename paasmaandag voor al wie naar het OTL-terrein in de Pauwstraat was afgezakt. Met of zonder tractor of nieuwe wc-bril op het eind van de middag. Voor de liefhebbers: de Flandria driewieler ging voor 3 200 euro van de hand, de nieuwe eigenaar van de Renault R4- het meest bekeken stuk van de namiddag - is 5 000 euro armer.

 

Gerelateerd