Nieuws
28 augustus 2018

Opvrolijking Overmere Jaarmarkt

Bijna traditiegetrouw worden we tijdens Overmere kermis door ons clublid Felix Baert uitgenodigd om de jaarmarkt op de vrolijken met een 15-al tractoren. Het Feest- en Sportcomité Overmere verzorgt deze jaarmarkt en het feestgebeuren errond.

De inschrijvingen kwamen vlot binnen voor deze jaarmarkt, vooral van de anciens, waarbij we vlot aan de 15 gevraagde tractoren waren en we terug met een voltallig team konden aantreden bij het feestgebeuren in de Molenstraat.

Trekkers Oud en Nieuw
Felix verwelkomde onze leden om 10u onder een stralende zon, waarna we werden uitgenodigd op het terras aan de achterzijde van het vroegere gemeentehuis. Niet alleen onze leden waren paraat met een tractor, ook de lokale John Deere dealer had een oldtimer in petto én een demotrekker.

Onder de partytent was het gezellig vertoeven en keuvelen. Daar werden de verschillende toertochten overlopen met de oldtimers, hun restauratieverhalen en reparaties die soms na of tijdens een rondrit dienden te gebeuren. Ook werd de komende Oogstoet ter sprake gebracht, daar we toch met iets nieuws voor de dag wilden komen.

Euro Notabelen aanwezig in Overmere
Een bezoek aan de paarden jaarmarkt kon natuurlijk niet ontbreken, waar naast de paarden ook kennissen aanwezig waren en naar jaarlijkse gewoonte europarlementslid Karel De Gucht  die een prijs overhandigde aan de winnaars van Het Belgisch Trekpaard. Verderop de jaarmarkt was er nog een kleine drankgelegenheid ter hoogte van ons clublid Marc Van Der Poorten waar er tevens een aantal oldtimers te bezichtigen waren uit Marc zijn collectie. Tractoren, kennissen en drankgelegenheden in overvloed dus, wat enkel kan bijdragen tot een geslaagd jaarmarktbezoek.

Rond de middag werd een opkikker voor de innerlijke mens bezocht aan het “Overfrietje” met aansluitend een bezoek aan een drankgelegenheid vooral om de stemming erin te houden.

Naast onze promowagen voor de komende Ruilbeurs en Machineveiling waren er ook enkele trekkers met de vlag van onze club. Altijd bemoedigend als er op de vraag naar aanwezigheid van onze vlaggen positief gereageerd wordt.

Afsluiter in bewogen stamcafé
Omstreeks 15u werd er onderling overlegd om de machines te starten en de rit huiswaarts aan te zetten. Niet iedereen kwam van dezelfde richting waarbij zij die linksaf gingen uit de Molenstraat beslisten om een stamcafé te bezoeken van een aantal leden langs de Dendermondse Steenweg. Daar werd nog een buurman, ook tractor liefhebber, opgetrommeld om zich bij het gezelschap te voegen. Al gauw bleek dat het niet het stamcafé was van een paar leden, maar iedere aanwezige een eigen verhaal had over de locatie en de uitbaatster, zowel vandaag als vroeger. Terug een schitterende anekdote om deze dag af te sluiten en iedereen tevreden huiswaarts te keren. 

Gerelateerd