Nieuws
04 oktober 2015

Kroegentocht

OP uitnodiging van Laarne Kermis
Onze club werd aangesproken om op zondag 4 oktober de Pompoenweging in Laarne op te fleuren met een 15 tractoren aansluitend aan de kermis in het dorpscentrum van Laarne.  Dit kwam mooi van pas om onze kroegentocht en  een week vroeger te doen en zo een goede PR kunnen voeren voor de aankomende Onderdelenmarkt, Ruilbeurs en Machineveling  op 18 oktober.  Na een samenkomst met de organisatie van de pompoenwedstrijd M. Stadeus en G.Storme was alles vrij vlug in kannen en kruiken om er terig een spetterende kroegentocht van te maken.

Warme ontvangst
Na een rondvraag via ons clubblad hadden we vrij vlug een vertrekpunt gevonden bij ons nieuw clublid Oliver Van De Voorde in Zaffelare. Er werd samengekomen om 10u in de opgestelde  verwarmde tent bij Oliver en Peggy waar er alles uit de kast was gehaald om de deelnemers hartelijk te verwelkomen met koffie en ontbijtkoeken en een verwarmingspaal welke door onze specialisten aan de praat werden gebracht.  Na deze verorbering en enkele lekkere warme koffie’s met of zonder snaps werd de route vastgelegd naar het eerstvolgend café in de richting van Laarne.

Geen parkeerplaats in Lochristi
De keuze viel ontegensprekelijk op café Den Hoek bij Réné of in buurttermen bij “Nete” genaamd.
Met Oli en zijn John Deere 3040 aan het hoofd van de colonne werd er richting Leemstraat aangezet waar we opgewekt ontvangen werden door de uitbater. Daar er bij het ontbijt al een aantal koffies waren opgeslorpt gingen sommigen toch over naar een frisse pint of een niet alcoholisch alternatief. Niks anders dan vrolijke gezichten op deze stopplaats en terug werd een volgend cafébezoek besproken. Daar de kans klein was om in Lochristi centrum parkeerplaats te vinden werd er geopteerd richting Laarne min of meer te blijven volgen en een bezoek te brengen aan “De Bonte Koe” in Beervelde.

Oktober zon
Ondertussen was de zon in volle teugen aan het schijnen en was het aangenaam om met de Cabrio tractoren de rit verder te zetten . Daar er min of meer geen echte behoefte meer was naar warme koffie gingen de meesten over naar een alternatief van koffie. Vandaaruit werd er beslist richting Laarne te gaan via het bruine café “De Kappele” in Laarne bij Jan welke ook interesse heeft voor alles wat wielen heeft en maar lawaai maakt.  Dus zeker een goede ontvangst op het zonnige terras bij Kan en Karin. Daar er steeds minder en minder koffie gedronken werd vond Karin, de vriendin van Jan  het misschien wel een optie om iedereen een boterham met hesp of gehakt aan te bieden. Dit om de innerlijke mens te versterken en de dag heelhuids goed door te maken. Stillaan werd het dan tijd om naar de afgesproken pompoen samenkomst ons te begeven.

 

Koffie en vlaaien
De aanvoerder van de colonne werd vervangen door een lokaal iemand van Laarne die ons wegwijs loodste in de wirwar straten van deze gemeente op tijdig bij de familie Martens te arriveren. Daar werden we ontvangen door het inrichtend comité met koffie en “Laarnse vlaaien”. Terug een innerlijke versterking waarbij de deelnemers nog niks te kort hadden gehad.  De gastheer liet ons vrij vlug te horen hij ook nog met paar oude tractoren stond waaronder een Fordson en een Ford 4000.
Niet voor verkoop maar klaar voor restauratie door één van de kinderen . Een leuke anekdote na al een vrij drukke kroegentocht. Na de koffie en versnapering werd alles in gereedheid gebracht om de kar met pompoenen aan een trekker te koppelen en ons naar het centrum te begeven. 

 

Druk dorpsbezoek
Aangekomen om het dorpsplein werd er aan de bestuurders nog een aantal dronkbonnen overhandigd welke konden verbruikt worden in de lokale estaminets  rond het dorpsplein. Ondertussen waren de mensen van de pompoen wedstrijd volop aan de gang op de pompoenen te wegen en een prijswinnaar bekend te maken. Dit deel van de dag was aan de deelnemers ontgaan door de drukte om al de aangeprezen horeca zaken een bezoekje te brengen. Ondertussen had iemand van de feestvierders opgemerkt dat de sticker op onze spandoek met het jaargetal 2015 was gesneuveld waarbij een leuke dame spontaan op de wagen sprong om dit euvel te verhelpen.  De jonge schoonheid was onze Kim die regelmatig als vroege vogel de eerste dranken schenkt op onze evenementen. Het kan maar een mooie afronding zijn van een heel prettige kroegentocht.

Veiling thuis
Na het afsluiten van dit alles werd er koers gezet richting huiswaarts, doch niet zonder een pitstop in één der stamcafé van enkele deelnemers. Daar het toen reeds de duisternis zijn intreden deed en de batterij van het fototoestel de geest had gegeven ontbreken daar de foto’s en verslag van. Met deze duisternis waren er enkele kleine problemen met opstarten van sommige tractoren ,doch iedereen was voor het 8u journaal terug met de tractor op stal en was tevreden van de geslaagde dag.

Gerelateerd