Nieuws
30 maart 2013

Paaseierworp Provinciaal Domein Wachtebeke

Op 30 maart was OTL De Lozen Boer naar goede gewoonte weer aangesproken om deel te nemen aan de intocht van de paashazen in het provinciaal domein “ Puyenbroek” te Wachtebeke. De weersomstandigheden hadden maar 1 voordeel: de chocolade eieren die uitgedeeld werden gingen niet smelten bij een temperatuur van max. 10 °C met een schrale noordenwind... (de 2de koudste 30 maart ooit na 1977).
Maar de weersomstandigheden kregen de OTL leden niet klein en een 10-tal leden kwamen samen op het afgesproken uur op het OTL terrein. Nadat iedereen warm ingeduffeld was, kon de rit richting Wachtebeke aangevat worden. Onderweg, in Zaffelare, sloot Aimé Van de Voorde nog aan bij onze colonne, en ruimschoots op tijd kwamen we aan op het provinciaal domein. Aangekomen op het provinciaal domein stelde men ons de vraag om een huifkarretje mee te trekken in de stoet. Enige wenkbrauwen fronsten zich toen we na een kleine inspectie ontdekten dat de trekhaak van de huifkar slechts 40 á 50 cm lang was. De enige optie was om de huifkar aan de liftlat te bevestigen, want anders kon je hoegenaamd geen bocht nemen. Maar gelukkig hadden enkele leden wel wat oplossingen bij de hand dus stonden we na een 10tal minuten vertrekkenklaar.
Eens de fanfare de eerste noten speelde konden de tractoren met de paashazen aansluiten in de stoet. Na de stoet was er een mooi afgebakend terrein voorzien waar we onze tractoren konden parkeren en waarlangs de talrijk opgekomen bezoekers en glimp konden opvangen van onze mooie oude trekkers. Na ons even op te warmen in de verwarmde feesttent konden we huiswaarts keren. Voor wie nog zin had in een “afsluitertje” werd er nog eens gestopt onderweg, en wie direct door reed werd uitdrukkelijkbedankt door het OTL bestuur voor de aanwezigheid.

Gerelateerd