Nieuws
28 januari 2018

10de Landbouwminiaturenbeurs Lochristi 2018.

Moest OTL de Lozen Boer na 8 jaar Uyttenhove vorig jaar noodgedwongen uitwijken naar een tent op het provinciaal domein, voor de 10e editie van hun landbouwminiaturenbeurs kon men terecht in de hallen van bedrijf Floréac, aan de Lozen Boer, vlakbij Uyttenhove.

Meteen bij aankomst valt de ruimte op, zowel van het gebouwencomplex, maar ook de parking. Een verkeersregelaar wijst je de weg en als handelaar/exposant is er de mogelijkheid om overdekt uit en in te laden. Desgewenst brengt iemand van de club (Lozen Boer) met een kar de spullen naar je tafel, wat een service! De hal is een groot contrast met de vorige hal in Uyttenhove. Dit is een grote ruimte, terwijl dat voorheen een aantal zalen en zaaltjes waren. Had ook wel wat vond ik persoonlijk, maar dit is overzichtelijker. De hal was zoals ze dat in België zo mooi zeggen ‘volzet’. ook was er voldoende licht en door het glazen dak was ook de temperatuur prima. Ook dit jaar stonden er al ruim voor 10 uur een groot aantal bezoekers te wachten tot de deuren open gingen.

Eenmaal binnen was er een ruime keuze en voor elk wat wils kun je wel zeggen. Het aanbod is wat ruimer dan in Zwolle, omdat men hier meer zaken toe laat. En dat gaat dan vooral om de miniaturen, er wordt niet zo streng gekeken of het wel echt landbouw is. Daarom zag je dan ook wat wegenbouw en vrachtauto’s hier en daar op tafel staan. Aan de bezoekers te zien was het allemaal dik in orde, Ze liepen met tassen vol door de hal en sommigen gingen zelfs tussendoor even een naar de auto om vast wat weg et brengen en de handen weer vrij te hebben. Het was een goede beurs, ook voor de handelaren.
“Het publiek komt hier niet alleen om te kijken, maar is ook bereid te kopen’, hoorde je van verschillende standhouders. En ook ving ik; ‘Ongelooflijk dat mensen daar zo enthousiast mee bezig kunnen zijn’, op van een bezoeker die kennelijk voor het eerst op de beurs was.

Ook het totaalplaatje klopt, alles is er en de sfeer is prima. Er stond zelfs een ‘foodtruck’ binnen maar dan met heerlijk ijs. Ieder uur werd er een loterij gehouden onder de verkochte toegangskaarten. Zo werden er 4 abonnementen van het blad  Loonwerker en 8 miniaturen verloot.  De door Precessiebouw Philippe Van Rysselberghe geschonken Dewa silagewagen werd gewonnen door Hervé Van De Putte uit Zottegem. Zo gingen er een aantal bezoekers extra tevreden terug naar huis.

Voor wie van cijfers houdt, er zijn 2.250 bezoekers de kassa gepasseerd, waarvan 1200 al voor 12 uur! En dat zorgde voor een heel tevreden organisatie. Er waren 61 standhouders, die 379 meter verkooptafel in gebruik hadden. Daarnaast nog 60 meter tafels met diorama’s en 150 m² vloer die gebruikt werd voor de radiografisch bestuurde miniaturen. Het totale vloeroppervlak dat gebruikt werd was 2500 m².

Zo kan de organisatie terugkijken op een zeer geslaagde beurs op deze nieuwe locatie die zeker daarvoor gebruikt mag blijven de komende jaren. Afspraak volgend jaar eind januari.

                                                                                                          Jan van der Zijden

 

Gerelateerd