Nieuws
27 december 2017

Bezoek aan Marc Clarebaut en Leon De Schepper

Verslag:: Hilde Verheylezoon.   

Bezoek aan Marc Clarebaut en Leon De Schepper

Kerstvakantie… zalig. Een paar dagen genieten van wat vrije tijd en eens dingen doen die er anders niet van komen. Op 27 december trekken we naar Eeklo. We, dat is Raf, Charlotte Creëlle, Dirk Den Portrettentrekker en ik. Hoofddoel van onze trip is een fotosessie van Charlotte met de tractoren van Marc Clarebaut.

Dirk en ik vertrekken ruim op tijd vanuit Sint-Amandsberg zodat er zelfs nog tijd is voor een kopje koffie op een verwarmd terras in Eeklo. We treffen Charlotte en Raf bij Marc thuis waar we achteraan opgewacht worden door Marc en zijn goede vriend Leon. De tractoren staan mooi op een rij te blinken in het winterzonnetje. We maken eerst aangenaam kennis met de beide heren en krijgen wat uitleg over de tractoren. 

Bij navraag naar het merk van de groene  tractor antwoorde Marc spontaan : is de afkorting van Leon en  Marc,  Proficiat

Leon De Schepper en de familie Creëlle zijn geen onbekenden voor mekaar en het klikt onmiddellijk met Charlotte. Maar, er moet eerst gewerkt worden. Dirk haalt zijn wapens, pardon fototoestel boven. Charlotte en ik goochelen wat met hoeden, sjaals en jassen. Het is verdorie koud! Iedereen kwijt zich voortreffelijk van zijn taak : Charlotte poseert als een echt fotomodel, Dirk geeft instructies en trekt foto’s, Marc en Leon rijden aan en af met de verschillende tractoren en Raf en ik kijken toe en proberen ons niet te veel te moeien. Het resultaat zie je op de cover van dit boekje.

Onder het mom van “we moeten toch een beetje opwarmen” worden we achteraf mee binnengevraagd bij Marc. Verrast mogen we plaatsnemen aan tafel en wordt ons een heerlijke maaltijd, bereid door de vrouw des huizes, aangeboden. Het wordt een gezellige en interessante middag. Verhalen over Congo (Leon is daar momenteel voor de 49ste keer!), tractoren, machines en de wondere wereld van landbouwmechanisatie.
Enkele uren later rijden we opgewekt terug naar huis. Wat een boeiende dag. Kerstvakantie…

Bedankt Marc, Bea en Leon voor de hartelijke ontvangst en het lekkere eten.

Gerelateerd