Nieuws
07 september 2014

O.T.L. Ledenrondrit

O.T.L. Ledenrondrit 7 september ’14

Om niet steeds vanuit het OTL terrein te moeten vertrekken , wordt er voor deze jaarlijkse rondrit een locatie gezocht bij één van onze leden buiten Lochristi. Zo worden andere wegen en terreinen verkend wat voor de deelnemers steeds een verrijking is en in goede smaak valt.

Rotsvast organisatie team
Tijdens de rondrit Eenbeekeinde II werd er onder onze leden een rondvraag gedaan naar onze leden toe voor een samenkomstpunt en het uitstippelen van een rit. Onmiddellijk hadden we schot in de roos en stelden Willy Verlee, Walter de Latthauwer en Paul Durinck zich voor om een rit uit te stippelen. De locatie voor de rondrit was ook onmiddellijk rond, daar Eric Vercauteren uit dit op zich wilde nemen en samen met de anderen een rit zou organiseren.

Op ontdekking in en Zele
Reeds vroeger hadden we gemerkt , er meerdere mooie veldwegen panorama’s te vinden zijn in de streek van Zele; allen men moet ze weten te vinden. Toen Eric voorstelde om deze taak samen met OTL collega’s dit om hen te nemen , was de kogen door de kerk en zouden we onze leden een prachtige rit kunnen aanbieden Onderling werd er een Lunch stopplaat gevonden en een tussenstop bij ons lid Jan Geerinck. Enkele weken voor de rit kwam Eric langs op een bestuurvergadering en  legde de plannen op tafel. Samen met de anderen werd de rit als proef uitgereden , mits kleine aanpassingen was alles klaar voor de rit.
De familie Vercauteren had afgesproken om alles te voorzien om de deelnemers op een gastvrije wijze te ontvangen aan hun woonplaats
en Jan Geerinck voor de tussenstop met alles erop en eraan. Daar wij zelf voor de koffie, ontbijtkoeken en droge worsten zorgen, werd de interventie Willy Jeep van ons lid Georges Bracke ingeschakeld  om alles ter plaatse te brengen en diende de Jeep tevens als begeleidingsvoertuig tijdens de rit.

 

Met vlag en vaandel door de mist.

Op deze iets mistige  morgen was iedereen tijdig ter plaatse in Zele waar naast Eric, de hele Familie Vercauteren ons stond op te wachten. Onze oproep om de tractoren te voorzien van de OTL vlag, was niet in dovemansoren gevallen daar iedereen welke een OTL vlag had deze mooi op de trekker had bevestigd.  De tractoren werden netjes op een rij geplaatst op de weide , palend aan het huis van Eric en Lilian. Daar was alles in gereedheid gebracht om de gasten op een comfortabele manier te ontvangen. Stoelen en tafels waren voorzien voor de ruim 55 deelnemers aan deze leden rondrit.  Tussen de koffie en ontbijtkoeken door  kon iedereen de verzameling Deutz tractoren bewonderen in de aanpalende loods. De lichte mistbanken beloofden een zonnige dag, wat zich duidelijk maakte rond 10u waarbij de colonne kon vertrekken in een stralende zonneschijn. Een 3 a 4 familieleden van Eric reden ook mee met een aantal tractoren van Eric en de dames werden verdeeld over deze tractoren en in de interventie Jeep.

Eric loodste de tractoren door prachtige wegen in het Zeelse Natuurgebied waar waarschijnlijk nog niemand van ons had gereden. Langs dijken en natuurgebieden werd er  echt in een soort niemandsland gereden wat echt de moeite loonde om deel te nemen.
Wegversperring

De organisatoren van de rit hadden een week voordien de hele uitgestippelde rit afgereden om te zien of er toch geen obstakels in het parcours zich bevonden. Doch dit was blijkbaar zonder de waard gerekend. Na een kilometerslange rit langs dijken en wateren stonden de eerste tractoren plots voor 2 afbakingspalen die niet te verwijderen waren. Terugkeren was geen optie, daar de tractoren zich ter plaatse niet konden omkeren. Er werd naar een alternatief gezocht en iets terug voor de palen was er een mogelijkheid om de toch iets riskante helling en dijk af te rijden. Dit werd door iedereen gedaan aan een 1 km/u om geen risico’s te nemen. 
Jan die als laatste in de stoet reed met de promotiewagen achter de trekker had het iets moeilijker, maar een goed uitgeslapen en wakkere kerel als hem slaagde er mooi in om zonder kantelen de helling af te rijden. Om zeker te zijn dat iedereen erin slaagde dit manoeuvre uit te voeren, had de colonne iets verder halt gehouden om te zien dat iedereen terug kon volgen.

Restaurant aan de waterkant.
Daarna werd de tocht verder gezet naar Hamme waar in Restaurant “De Watermolen” aan de waterkant, een heerlijk middagmaal voor ons geregeld was  door de organisatoren. De deelnemers hadden de keuze tussen Friet met Stoofvlees, Vol-au-vent. We hadden anderhalf uur uitgetrokken om van onze middag lunch te genieten wat bij iedereen ruimschoots genoeg was en zelfs om daarna op het zonnige terras nog een koffie te nuttigen.  Wat er ook gegeten was, iedereen was voldaan van het heerlijke middag maal.

Na het gezellig keuvelen op het terras werd de tocht verder gezet naar de volgende tussenstop . Vanuit Hamme passeerden we zelfs nog door een aantal deelgemeenten van Dendermonde waar de kijklustige langs de baan positief en vol bewondering de hele stoet aanschouwden. Bij kruisingen van drukke wegen en sommige kruispunten werd de serviele jeep ingeschakeld om het verkeer te regelen zodanig de colonne niet in brokken uit mekaar viel.

Weide met stoelen en tafels

Georges en ik met de Jeep reden soms vooraan van de stoet om de verkeerspunten af te zetten op aanwijzigingen van Eric, toen we plots een weide zagen met een aantal tafels en stoelen en een lege paarden remorque. Omdat we geen koelkast of dranken zagen, waren we er toch iets voorbij gereden tot aan enkele omstaanders, welke onze wisten te vertellen dat dit een stop was voor een groep Oldtimer tractoren. Het bleek de weide te zijn van ons lid Jan Geericnk  welke dit allemaal voorzien had voor onze groep. Op het terrein gereden gevolgd door onze tractoren , kwam er dan een Jeep met aanhanger aangereden van Jan geladen met gekoelde bakken frisdranken en bieren. Daar Jan in het slachthuis van Zele werkt had hij de aanhanger de dag daarvoor in de frigo daar geplaatst en werden we voorzien van heel frisse dranken. Iedereen nestelde zich rond de aanhanger of aan de tafels en stoelen op de weide was iedereen vol lof over deze ontvangst. Bijna onmiddellijk werd de weide bevolkt door familieleden en buren en vrienden van Jan en gingen er natuurlijk menige verhalen rond over de tractoren. Wel iedereen had vroeger met een of andere soort tractor gereden welke op het terrein stond. We hadden nog droge worsten mee voor onze deelnemers, doch het inwendige van de mens was nog te veel gevild van het middagmaal om deze te verorberen.

 

Afsluiter van geslaagde rondrit.

Na enkele dranken werden de tractoren terug op gang gebracht en werd de rit via nog meer landelijke wegen gestuurd naar de vertrekplaats bij Eric. Het was omstreeks 16u30 u toen we arriveerden ter plaatse. Daar werd iedereen nog eens getrakteerd door de familie Vercauteren waarbij Lilian en de dochters er alles aan deden om het naar ieders wens te maken waar ze wel volledig in geslaagd waren. Sommigen laden direct hun tractor op de aanhanger of vrachtwagen om na de gezellige afsluiter onmiddellijk te kunnen vertrekken. Er werd nog een hele tijd nagepraat over de zeer geslaagde rondrit, de ontvangsten en de verzameling tractoren van Eric werd er een woordje van dank gesproken naar iedereen toe.

Zo zien we maar dat samenwerking van de leden onderling tot uitzonderlijke goede resultaten kan leveren en iedereen opgewekt is door nieuwe  ongekende wegen en gebieden te ontdekken. 

Sponsoring en bedanking.

Deze jaarlijkse ledenrondrit wordt deels gesponsord door OTL naar de leden toe, wat betreft de ontbijtkoeken, het middagmaal en de versnaperingen waardoor de deelname prijs  aan een minimum wordt doorgerekend. Doch de tussenstop bij Jan Geerinck en de dranken bij het afsluiten van de rit werden geschonken door Jan op de weide en door Eric en Lilian. Onze welgemeende dank hiervoor en ook voor de enthousiaste ontvangst op het terrein waar de hele familie achterstond en heeft kunnen meegenieten van deze prachtige dag. But last en not Least, ook onze dank aan Paul, Walter en Willy om mee te helpen bij het organiseren van deze rit. Het was een zeer geslaagde dag ook vanwege de deelnemers.

Uitkijken naar volgende ledenrondrit.

En zo kijken we al uit naar de volgende ledenrondrit op 13 september 2015 waar we willen vertrekken vanuit Eksaarde, Moerbeke-Waas of Wachtebeke om zo de op verkenning te gaan naar de Nederlandse polders toe. Kandidaten voor het uitstippelen van deze komende rit kunnen altijd terecht bij één van onze bestuursleden.

Gerelateerd