Nieuws
04 december 2022

O.T.L.- Brunch zondag 4 december

We konden onmogelijk spreken van een zonovergoten dag toen zondagochtend 4 december de gordijnen open gingen en we een tijdje nadien de voordeur uitstapten. De wereld (wij niet natuurlijk) was kil, grijs en stil op weg naar de brunch, …. tot we de deur van de Zevensterre opentrokken en alles op slag veranderde. Gezellige warmte kwam ons tegemoet samen met de geur van vers gebakken broodjes. Een zacht muziekje weerklonk op de achtergrond, theelichtjes werden aangestoken… Een dikke 10 voor sfeer en gezelligheid én het verschil maken tussen buiten en binnen.

We hadden met het bestuur een beetje vroeger afgesproken om nog enkele praktische zaken te regelen, maar dat viel reuze mee. De banner met “Welkom” stond te pronken aan de ingang, het overzicht van de activiteiten werd op hoogte en op een goed verlichte plek geplaatst, de beamer werd opgesteld, … Terwijl achter de schermen (lees: in de keuken) de laatste voorbereidingen werden getroffen, kwamen de leden ons beetje bij beetje vervoegen. Er werd plaats genomen en een praatje gemaakt en het eerste lekkers begon op de buffettafel te verschijnen.

Bijna niet te geloven (omdat de tijd soms té snel wegtikt maar evenzeer soms eindeloos lijkt te duren) het was geleden van in 2019 dat we elkaar op diezelfde plek nog eens konden treffen. Ons laatste eetfestijn vond plaats begin december 2019 en nadien moesten we het 2 jaar doen zonder een jaarlijks “samen” afsluiten van het jaar. We kozen dit jaar voor een ander concept dan wat we kenden en besloten om onze leden uit te nodigen voor een brunch op zondag i.p.v. een diner op vrijdag.

En hadden we de hoeveelheid eten een beetje onderschat? Oh jawel hoor…. Dat hadden we zeker en vast. We startten met ovenverse broodjes met hartig en zoet beleg, vers fruit, yoghurt en muësli, koffie/thee en fruitsap naar believen. De meesten schoven gretig nog een tweede maal aan, sommigen misschien zelfs een derde keer. Maar…. we waren nog maar net gestart.

Het team van de Zevensterre, erg vertrouwd met dergelijke buffetten, liet ons gelukkig voldoende ruimte tussen de verschillende buffetgangen in. Tegen de tijd dat we mochten genieten van een heerlijk glaasje cava, waren we al een beetje dichterbij het middaguur en dan kan dat wel gesmaakt worden.

Nadien volgden een saladebuffet met 3 verschillende salades en de lekkerste pompoensoep (zoals alleen Dominique van de Zevensterre die kan maken) waarna alles in gereedheid werd gebracht voor het middagbuffet. Twee heerlijke warme gerechten: Ardeens varkensaasje met champignonroomsaus en gegratineerde visschotel met dillesaus. Samen met gezonde wintergroentjes en alweer de lekkerste aardappelkroketjes.

Ondertussen overkwam Guy Van Rysseghem wat de meesten liever niet hebben… Onze huisreporter verjaart namelijk op 4 december en dat zullen we nu zeker nooit meer vergeten. Hij werd door onze voorzitter naar voren gebracht en daar door dochter en kleindochter verrast. Ze kwamen langs om hem te feliciteren. Nogmaals proficiat met jouw verjaardag, Guy.

Tegen het einde van de voormiddag had onze voorzitter alles geregeld om over een mobiele micro te beschikken (met dank aan Pascal Peeters) zodat hij de hele dag vlot en vanop elke plaats een woordje uitleg kon geven over de foto’s die achteraan in de zaal op een scherm te zien waren. Zoals elke keer, een mooie illustratie van het voorbije jaar.

Naar het einde toe, nam de voorzitter ook het woord om de geplande activiteiten voor het jaar 2023 toe te lichten. We gaan opnieuw voor een vol programma, waarin we jullie allen graag welkom heten.

Tijdens de koffie en het wintergebak, konden de lidkaarten afgehaald of betaald worden en dat bracht ons naar het einde van een dag gevuld met lekker eten en gezellige babbels.

De eersten vertrokken om naar de “cross” te kijken, gevolgd door wie liever nog vóór het donker thuis wou zijn.

We willen graag iedereen bedanken die op zondag 4 december aanwezig was en er samen met ons een geslaagde brunch van maakte. Of we dit concept volgend jaar herhalen, laten we nog even in het midden. Geslaagd was het in ieder geval.

Tekst : Katleen Verheylezoon
Beeld : Pascal Peeters en Katleen Verheylezoon 

 

Gerelateerd