Nieuws
06 november 2012

Memoriam Raymond De Sutter

Op 8 november  kregen we via clublid Ingrid Van Vooren  het droevige nieuws  van het overlijden van Raymond De Sutter op 57-jarige leeftijd. Raymond was lid van OTL en een vervent Fendt tractor liefhebber en verzamelaar waarbij hij alle Fendt Treffens en RuwvoederExpo's heeft meegemaakt. Op donderdag 13 september 2012 kreeg hij op de “Dag tegen kanker” te horen dat hij zelf kanker had, namelijk acute myeloïde leukemie (AML). Hij heeft zich ten volle gegeven om de voorgestelde chemobehandeling gedurende minimum 6 à 7 weken te ondergaan. Dit gebeurde vanaf 17 september . Het heeft helaas niet geholpen en het gevecht tegen de leukemie is dinsdag 6 november 2012 om 16u35, in het UZ te Gent opgehouden. Een waardig iemand is van zijn familie en ons heengegaan.

RuwvoederExpo’s Wachtebeke, Fendt Treffen en Oldtimergebeuren
Sinds het van start gaan van de Ruwvoeder Expo Wachtebeke in samenwerking met de Firma’s Hilaire Van der Haeghe en KWS maïszaden, werd de nadruk sterk gelegd op de Fendt tractoren, Amazone en Claas machines.  Door de jaren ervaring van Raymond bij de loonbedrijven Neyt en de goede vriendschapsband met mechanisatie bedrijf Patrick Buysse was Raymond van in het begin betrokken bij dit gebeuren.

Zowel de Demo’s met de Claas machines als de Fendt tractoren met Amazone machines spraken Raymond aan. Niet alleen bij het demonstreren maar ook bij de voorbereidingen liep Raymond zijn liefde zien voor deze materialen. Zolang het Claas machines waren met daarnaast Fendt tractoren was alles dik in orde voor hem. Menige jaren hebben we op Raymond kunnen rekenen met de voorstellingen van de nieuwe machines aan de duizend koppige menigte. Door deze jarenlange ervaring was de link makkelijk gelegd naar hem toe voor het eerste Fendt treffen 2004 in Lochristi. Hij was dan ook de meest enhousiaste en tevens eerste deelnemer die zich inschreef voor dit unieke gebeuren in België. Met maar liefst 5 Fendt Oldtimer tractoren nam hij deel aan dit treffen. Hij kaapte 1 of 2 prijzen weg voor oudste en/of unieke Fendt trekker  en kocht of verkocht nog een Fendt op dit evenement. De daaropvolgende Fendt treffens zowel in Laakdal, Kuurne en terug Lochristi was hij steeds present met een aantal Fendt tractoren. Maar het bleef niet alleen bij Fendt tractoren voor Raymond, op het treffen 2010 in Lochristi kwam hij met een cardan aangedreven  Fendt fiets aan het podium, een Unicuum in België , waar hij mee in de bloemen werd gezet op dit treffen. Zijn grootte voldoening zag hij in Kuurne waar er op de paardenrenbaan waar maar liefst 540 Fendt tractoren samen stonden. Ook op menige Oldtimer treffens door onze club georganiseerd konden we steeds op zijn aanwezigheid rekenen, zowel als deelnemer of bezoeker. Ook op onze Fendt Oldtimerdag zagen we Raymond verschijnen met een aantal tractoren, waarbij hij terug welverdiend enkele prijzen kon wegkapen .
Fendt getrouw zagen we Raymond steeds verschijnen in originele Fendt kledij, zoals blijkt op de foto samen met Ludo Pauwels en Raf Janssens.
Deze 2 personen welke de Power en organisatie waren van de verschillende Fendt Meetings en Ruwvoeder Expo’s Wachtebeke konden steeds rekenen op de aanwezigheid van de Grootste Fendt Fanaat :  Raymond  De Sutter. Hieruit kunnen we concluderen dat één der grootste Fendt liefhebbers van België van ons is heen gegaan.

Met deze betogen wij van O.T.L."De Lozen Boer", Fendt Treffen en Ruwvoeder Expo Wachtebeke  , ons medeleven aan zijn echtgenote en familie.
Raf Janssens

Gerelateerd