Nieuws
05 april 2015

de rit met de paashaas

De inschrijving voor dit gebeuren was al direct volzet. En er waren al een tiental reserven  genoteerd.
Doordat er iemand ziek was en een ander moest werken en van de derde zijn tractor niet wilde starten waren we nog met 15 over.
Een aantal zijn in de Pauwstraat bij Raf vertrokken richting Provinciaal domein waar er al een paar stonden te wachten die van de andere kant kwamen. De dag begon regenachtig maar eens we daar waren verbeterde het weer en kwam zelfs de zon er nog door. Er werd verzameld aan de gebouwen van de technische staf waar we een briefing kregen.

De 11 paashazen zochten een plaatsje op een trekker en er werd vertrokken voor de rit. Alleen is nu gebleken dat een vierzon niet alleen mazout moet hebben ,maar ook gas om hem op te warmen. Als een van de twee op is word er niet ver gereden. Maar oldtimers helpen elkaar dus werd er een lint aan de vierzon gedaan en een andere er voor gezet om te trekken zodat iedereen mee kon.Achter de muziek aan naar de hoofdstraat waar verschillende tenten waar van alles te doen was.

Maar eens de trekkers in zicht waren werden daar alle activiteiten gestaakt om uit te zien naar de paashazen die van op de tractor hun paaseitjes naar de kinderen gooiden.       Na de rit werden de tractoren achter de dranghekken geplaatst zodat we gerust naar de grote tent konden gaan om iets te drinken met elkaar. Na nog een gezellige middag ging iedereen voldaan terug naar huis.

Wout van Delft

Gerelateerd