Nieuws
10 juli 2023

16 de Rondrit Eenbeekeinde Kermis

MAANDAG 2023 10 JULI

Mona en Thérèse, de twee dames die sinds jaar en dag instaan voor het goede verloop van het ontbijt bij de rondrit op Eenbeekeinde II, zijn ook dit jaar paraat en geven alweer het beste van zichzelf. De deelnemers komen zich vanaf 8u vlot aanmelden - ik heb mijn handen vol met het uitdelen van de bonnen en de vlagjes - om daarna te genieten van de heerlijkste koffiekoeken.

Gelukkig konden we dit jaar opnieuw rekenen op Kenneth voor het uitstippelen van de rondrit en op Kenneth en co voor de uitstekende motorbe[1]geleiding die onontbeerlijk is bij zo’n groot aantal tractoren (61 om exact te zijn). We kozen bewust om geen lange rondrit vast te leggen, maar eerder eens onder de kerktoren te blijven. Er valt voldoende te zien om en rond Destelbergen en dat maakte het mogelijk om en[1]kele van de sponsors van de kermis ook eens iets te gunnen.

Tegen 9u30 worden de motoren gestart voor het eerste gedeelte van de rondrit. Telkens opnieuw een moment waarop alle andere weggebruikers ter hoogte van De Lijn in Destelbergen eventjes zenuwachtig worden, er nog even voorbij willen, nog vlug rechtsomkeer maken, …. Finaal blijkt het vertrek van ons konvooi van aan de tent toch nooit écht lang te duren en Kenneth en co zijn er om alles in goede banen te leiden.

Dit jaar is de lunchstop voorzien in Café Sint[1]Annaplas in Heusden, één van de sponsors van de kermis. Ruime parking voor de tractoren, mooie locatie ook om alle naast elkaar geparkeerde pa[1]reltjes te bewonderen. Op het ruime terras buiten onder de tent of het afdak of binnen in het café kunnen de deelne[1]mers genieten van soep met belegde sandwiches en een drankje. Vóór het tweede gedeelte van de rondrit wordt aangevat, maken we nog een groepsfoto. Niet gemakkelijk, maar toch een mooi resultaat.

De rit vangt zijn tweede deel aan en als verfris[1]sing op deze zonnige dag is er een uurtje later een kleine tussenstop voorzien. Hiervoor mogen we gebruik maken van het prachtige erf van club[1]lid Walter De Latthauwer in Destelbergen, waar Koen, bestuurslid van de Koninklijke Gebuurte[1]kring Eenbeekeinde II paraat is om de ijsjes uit te delen. Als ik er aankom, hebben de meesten al een plekje in de schaduw gevonden.  

 Ik heb die dag het genoegen om met fotograaf Dirk op stap te gaan en laat mij dus een hele dag rondvoeren. Na de stop bij Walter De Latthauwer kiezen wij ervoor om onze tractoren op te wach[1]ten in Café ’t Westveld bij Nadine – ook Nadine is reeds jaren sponsor van de kermis. Café ’t Westveld is een klein cafeetje gelegen op de rand van Sint-Amandsberg, dichtbij Destel[1]bergen. We moesten een beetje improviseren om alle 60 tractoren geparkeerd te krijgen, maar iedereen werkte hiervoor heel goed samen.

Kan zo’n klein cafeetje nu wel zoveel volk aan? Natuurlijk wel. Met houten kistjes wordt de drank vlotjes opgediend tussen al die kletsende tractor[1]liefhebbers door. Nadien wordt er nog een kort toertje gereden om zo aan te komen aan de feesttent aan de Pasteurstraat in Destelbergen. Traditiegetrouw eindigt deze rondrit met een ge[1]zellig samenzijn en steakfestijn met frietjes. Hilde, voorzitter van de Koninklijke Gebuurte[1]kring spreekt de deelnemers nog even toe en zet vanzelfsprekend Kenneth nog even in de figuurlijke bloemetjes (geen echte bloemen, maar champagne) voor zijn bijdrage aan het welslagen van deze dag. Wat was het weer een mooie dag. Bedankt allemaal voor jullie deelname en graag …. tot volgend jaar

Tekst: Katleen Verheylezoon

Foto’s: Dirk De Bourderé en Raf Janssens

Gerelateerd