Nieuws
18 juli 2021

Mini Tourrit Zondag 18 juli 2021

Beeld en Tekst :  Raf Janssens

Het waren nog geen duidelijke tijden toen we de planning deden voor deze rit. De Covid maatregelen speelden nog steeds een grote rol die periode. Toch wilden we onze leden de kans geven om in groep hun tractoren van stal te halen, wat waarschijnlijk hele periode geleden was.  Met een kleine delegatie gooiden we de handen in elkaar en werd er een rit samengesteld in samenwerking met onze leden Herman Van Hauwermeiren en Luc Achten. Daar ons vertrekpunt bij Sofie in Café 't Oud Brughuysin Berlare en Herman en Luc in de buurt wonen waren dit de ideale personen om een rit uit te stippelen.

Voorafgaand werden de nodige aanvragen gedaan bij de Overheid en de gemeenten, doch met vallen en opstaan, maar uiteindelijk kwam alles toch in kannen en kruiken. Samen met Wout, Herman en Luc werden de laatste voorbereidingen gedaan en alles was rond voor de rondrit.

Vroege vogels
De inschrijving van maximum van 50 tractoren was vlug bereikt waaruit we toch konden veronderstellen iedereen er klaar voor was. De samenkomst bij Sofie was gepland om 10u,
Toen ik er aankwam om 9u15 en dacht de  eerste te zijn, was dit buiten de waard gerekend.
Volgens de café uitbaatster waren de eerste vroege vogels er reeds vanaf 8u30.

Het zonnige klimaat en de drang naar een uitstap met de tractoren gaf daar van waarschijnlijk de doorslag. Niet te min, het terras stond bijna klaar en iets na 9u was de stralende gastvrouw Sofie al in de gang met de eerste bedieningen aan de deelnemers. Omwille van de Covid maateregelen werden er geen bonnen uitgedeeld en kon iedereen vrij bestelleen en afrekenen aan de Barkeeper. Was er heel leuk nestelen op het terras aan de Schelde. Het was ook het prille begin van de Horeca heropening na de Covid zaken, dus waren we zeker welkom in de verschillende stops die we aandeden .

Super snelle Co-piloot wijst de weg
Na aantal lekkere koffies of andere vloeibare versterkingen werd de rit aangezet onder leiding van Luc en Herman , bijgestaan door Lisbeth, de vriendin van Herman. Aan 't Oud Brughuys vertrokken namen we direct de brug over de Schelde met toch het nadeel van verkeerslichten waarbij de colonne iet of wat uiteen viel en er een aantal een verkeerde straat waren ingeslagen. Geen paniek, Lisbeth had een super snelle tractor die de verloren gereden schapen onmiddellijk kon inhalen en terug op het rechte pad kon brengen .

Pech onderweg
Het was toch even wennen precies de eerste paar kilometers, een deelnemer had pech met vuil in de brandstof en een andere was op een smalle landweg met het voorwiel de beek in gesukkeld. Geen groot oponthoud, op een minimum van tijd werden beiden geholpen door andere deelnemers  en kon de rit worden verder gezet. Onze gidsen loodsten ons door prachtige wegen, paden en bossen, denk voor de meesten een onbekend gebied maar stralen mooi ook door een stralende zon.

Geïmproviseerde tussenstop
Rond de middag werd er halt gehouden bij Herman thuis en het naburige café, ook met een terras. Daar had Herman een mobile frituur voorzien van een vriend uit de buurt en kon iedere deelnemer naar hartenlust het nodige bestellen aan dranken en Food . Te genieten op het terras of in de schuur van Herman. Gezelligheid troef waarbij iedereen er gelaten bij zat en reeds tevreden terug blikte op de gedane kilometers.

Tussen bos en wandel
Na de middag stop werden we terug de natuur ingeloodst tussen de bossen en agrarische gebieden waarvan de meesten toch wel verwonderd waren van zo dicht bij ons deze  landschappen te kunnen ontdekken. Voor sommigen onder ons die soms wandeling of fietsroutes doen, was het bekend gebied. De bosgeur alleen al gaf ons al een zalig gevoel. Verschillende wandelaars kruisten onze wegen die ons vriendelijk begroetten en zelden zo een colonne zagen langskomen in natuurgebied.

Midden in dit natuurgebied werd er halt gehouden voor een tussenstop langs de Langsdijk aan een mooi etablissement met super terras waar de uitbaters waren toegelegd op vers gemaakte ijscrème en waar deelnemers konden van genieten eventueel met daarna een frisdrankje uit de automaat op het uitgebreid terras in het gras onder de bomen.

Iets nieuws voor de Camping bewoners
Van daaruit reden we verder naar de eindbestemming bij Sofie terug door de bossen met aansluitend een elite Camping en daarna door de Berlaarse Bommels waar men zich wel in wel in Sint-Martens-Latem kon voelen. Zo wel langs de Camping als door deze Bommels werden we super vriendelijk ontvangen door de bewoners die ook niet elke week zo een rij trekkers zagen passeren.
Door het opsteken van een Duim of vriendelijk handgebaar en het nemen van foto’s en filmpjes merkten we toch dat ook deze bewoners het een toffe bedoening vonden.

Naderhand kwamen we terug bij Sofie en Daniël in Café 't Oud Brughuys waar iedereen op het vrijgehouden terras kon nagenieten en na kneuvelen over de prachtige rit die Herman en Luc voor ons hadden uitgedokterd. Onze dank aan deze 2 leden, hun assistente Lisbeth en Sofie voor de gastvrije en snelle bediening van onze deelnemers. Een café aan de Schelde waar iedereen welkom is en zeker de moeite loont voor een bezoek, zowel wandelaars , fietsers als auto toeristen

 

Gerelateerd