Nieuws
04 juli 2015

Tractorwijding Beervelde

Schoonste Boerin van Vlaanderen
Ter gelegenheid van De Hoevefeesten In Beervelde weerden we uitgenodigd door Karen Verplancke , de Schoonste Boerin van Vlaanderen, op het kampioenenbal  op  zaterdag 4 juli ter gelegenheid van haar titel verkiezing. Doch door een drukke agenda van ons bestuur op die dag werd er met Karen een Alternatief besproken als wederdienst voor haar act de Préséance tijdens onze Miniatuurbeurs in Januari.  
Karen was nog maar net verkozen of we kregen de eer om het eerst aantreden voor het publiek op onze beurs vast te leggen. Een aangenaam bezoek waarbij zowel onze standhouders als bezoekers in hun nopjes waren.  Het verslag hiervan kon U terug vinden in ons clubblad .

Samen sterk
Om toch tot een overeenstemming te komen met Karen werd er geopteerd om met een aantal Oldtimer tractoren deel te nemen aan de tractorwijding op vrijdagavond aan de Feeststent van de Hoevefeestren. Onze anciens waren onmiddellijk present om daar aan deel te nemen in de altijd beperkte maar vriendelijke sfeer. Er werd samen gekomen omstreeks 19u aan depannage De Groote aan de E17 waar er gelijk een groepsfoto genomen werd van ons gezelschap.Iets voor 20u werd er vertrokken met vlag en vaandel van onze club naar het iets verder gelegen feest terrein met een 10 tal tractoren, de promotiewagen met doek van De Werktuigendagen Oudenaarde en met aan de front van de colonne de WO II legerjeep van Georges Bracke.

 

Tijdig aanwezig
Aan de tent aangekomen waren we van de eerste om de rij te vormen voor de wijding.  Eerst dachten we dat we verkeerd of alleen waren voor de wijding , doch in de communicatie was er iets misgelopen en werden we pas maar om 20u30 verwacht. Doch dit was geen probleem. Met onze gezellige bende werden we aangenaam verwelkomt door de inrichters en vonden we onmiddellijk de nodige ruimte om gezellig aan een ronde tafel te gaan zitten waar we de verschillende streekbieren konden proeven tijdens deze Hoevefeesten. Het thema van de driedaagse feesten ging hem om streekbieren, alhoewel de vermelde  bieren op de drankenlijst de vrijdag nog niet allemaal verkrijgbaar waren. Doch dit stoorde ons niet en konden we toch genieten van de te verkrijgen bieren.

Ontvangst door Karen
Voor het officiële begon werden we vergast met het aantreden van de Schoonste Boerin Van Vlaandern Karen Verplancke die ons welkom heette en het heel sympathiek vond dat we er waren. Een foto met deze sympathieke vrouw kon natuurlijk niet ontbreken en werd vast geleegd door Geert Herman van de krant De Gentenaar/het Nieuwsbled. Een leuke babbel met Karen kon deze avond alleen meer verheerlijken en waarde geven aan ons bezoek.

Niet gebruikelijke wijding
Ondertussen begonnen de andere tractoren van de leden van de Landelijke Gilide van Beervelde en omstreken te arriveren. waarbij het totaal aantal tractoren om en rond de 45 kwam. Ondertussen was de verantwoordelijke pastoor voor de wijding ook aanwezig, waarbij die de plechtigheid aanzette met een toespraak naar de aanwezigen met daar aansluitend een kort gebed. Op uitzondering van andere wijdingen bleven de tractoren staan en ging  de man met gewijde Borstel en emmer de rondgang doen van Tractor naar Tractor. Daar de pastoor niet in kerkelijke kledij was, noemde één der deelnemers de man : " Ons Here in Burger doet zijn  ronde’. Na de wijding konden de deelnemers een consumptie van de organisatie uit.

(H)erkenning Oldtimers 
Na alle plechtigheden werd er nog nagepraat met onze leden en de andere deelnemers over het hoe en welzijn van de huidige tractoren en de aanwezige Oldtimers. Een groot deel van de aanwezigen herkenden de type tractoren waarbij menigeen op hun boerderij thuis of bij hun ouders zulke tractoren hadden gebruikt. Sympathie en respect voelde we wel van iedereen. Zo  werd de avond mooi afgesloten en reed iedereen richting huiswaarts als dan niet met een tussenstop maar  toch terug een  aangename  avond hadden gehad met de vrienden onder elkaar.

Verslag Raf Janssens
Foto’s : Raf Janssens en Geert Herman/Het Nieuwsblad

Gerelateerd