Nieuws
12 mei 2013

O.T.L. Kroegentocht

Nieuwe Locatie.

Traditie getrouw organiseren we met onze club tweemaal per jaar een kroegtocht , los uit de hand waarbij route en stopplaatsen  door de deelnemers worden bepaald. Naar gewoonte zoeken we iedere kroegentocht een andere samenkomst locatie onder onze leden, om niet steeds dezelfde wegen te moeten nemen en de leden onder elkaar nieuwe plaatsen, leden en tractoren te kunnen ontdekken. Deze maal viel de keuze van vertrek buiten Groot-Lochristi in de Krokussenlaan te Wachtebeke bij onze leden Van Neer Josef en Georgette. Jozef opgegroeid in een gekende schapenherder familie in  Zaffelare en na zijn huwelijk met zijn vrouw zaliger, verhuisd naar Wachtebeke waar hij nog steeds woont met zijn nieuwe levenspartner. Motoren en tractoren waren niet vreemd bij Jozef, daar hij vroegere jaren met tractor en vrachtwagen nog suikerbieten aanbracht in Moerbeke-Waas.
 

Ontvangst.

De samenkomst  in Wachtebeke was gepland om 9u, waarbij een aantal deelnemers met vrachtauto of over de weg samenkwamen aan het OTL Terrein, vandaar werd de tocht ingezet richting Family Van Neer in een iets regenachtige bui. Doch eenmaal ter plaatse werden de sluisdeuren dichtgegooid.

In de garage van onze gastfamilie was alles in gereedheid gebracht om ons echt verwennen. De tafel was gedekt met een heerlijk ontbijt bestaande uit koffiekoeken, Croissants, Koffie en andere versnaperingen, Kortom een heerlijk ontvangst waarbij onze dank aan Jozef en Georgette.  

 

Gereserveerde tussenstop.

Via politie en gemeentebestuur had jozef het rond gekregen om de dorpskom van Wachtebeke deels parkeervrij te maken voor onze tractoren van 10u tot 11u. Een mooie gelegenheid om onze oldtimers te toon te stellen aan het Wahtebeekse publiek samen met onze nieuwe aanwinst van publiciteitswagen met de spandoek van onze Histo dag In een gezellig café in de dorpskom was het voor Jozef natuurlijk een thuishaven waar iedereen , iedereen kende.

Daarbij gaf onze gastheer de nodige uiteenzetting aan de cafébezoekers over onze club en onze Historische Dagen.

Ook aan de ronde tafel werd de volgende stop bepaald richting Zaffelare.

 

Zaffelaarse Zoektocht.

Vanuit Wachtebeke werd re rit aangezet via het landelijke Mendonk , waarbij we de Moervaart diende overbrugt te worden wat niet voor iedereen een makkie was. 1 trekker met Cabine kon de brug niet over, daar er een hoogte limiet was, wat ook onze vaandelvoerder moest ondervingen toen de vlaggenmast bijna achterover ging aan de brug. De trekker met Cabine nam dan maar de Kennedylaan om zo in Zaffelare aan te komen. Doch de eerste stop in Zaffelare was een Mineur. Het café was tijdelijk gesloten. Dan maar beslist naar een volgend etablissement in Zaffelare Dorp tegenover de kerk, helaas daar had ook de knappe uitbaatster er deze dag de brui aan gegeven en was de zaak gesloten.

Inderhaast  werd er naar een Alternatief gezocht in Zaffelare en konden we toch terecht 500m op de terugweg in de zaak “Het Brouwershof”.
Met een ruime parking en plaats voor onze promo aanhanger konden we uiteindelijk onze dorst lessen in dit café. Terug waren de andere bezoekers

geen vreemden voor ons en konden we terug onze PR voeren voor onze Historische Dag de volgende zondag.

 

Thuishaven.
Om bijna alle deelgemeenten te bezoeken werd er onderling beslist om Lochristi centrum ook aan te doen en er enkele zaken te bezoeken?
Met wat geluk vonden we terug parkingplaats in Lochristi centrum en werden de kroegen “Tonneken” en “ De Reinaert” bezocht. Met onze nieuwe aanpak

voor 19 mei met gratis Inkom, verschillende attracties, Rommel- en Onderdelenmarkt, oogsten we terug succes bij menig publiek in Lochristi.

Van daaruit vervoegde we ons naar het eindpunt, Beervelde-Dorp in de “Sjappoo” , waar we onze  bestuurvergaderingen hebben en konden we tevens

onze aanhanger plaatsen in de menigte welke “De Park-en Tuindagen van Beervelde bezochten. Op het terras van Sjappoo werd de dag afgerond omstreeks 14u, waarbij enkele deelnemers iets vroeger hadden afgehaakt toen ze hun woning passeerden. Er werden nog afspraken gemaakt voor onze Hist Dag de volgende zondag met als thema Massey-HArris-Ferguson , en reed uiteindelijk iedereen huiswaarts na een voldane en tevreden Kroegetocht.

 

Gerelateerd