Nieuws
07 oktober 2012

O.T.L. kroegentocht

Zoals naar gewoonte wordt er een week voor onze ruilbeurs een kroegentocht georganiseerd met “de anciens” van onze club. Doch door de gemeente verkiezingen van 14 oktober werd deze rondrit een week vroeger gepland om iedereen de tijd te geven naar de stembus te gaan .  Deze keer waren we geïnviteerd bij Remi De Bruycker in Weteren-ten-Hede. We werden zeer enthousiast ontvangen door Remi en de gastvrouw voor een stevig ontbijt op 9u met koffie en de nodige schnaps er uiteraard bij . Aan de ontbijttafel werd er gekeuveld over onder meer restaureren, aankopen en verkopen van tractoren. De meeste deelnemers kennen elkaar sinds jaren via onze club, waardoor ze weten wat iedereen op stal heeft en worden er nieuwigheden ter sprake gebracht. Bij de schnaps werd de planning gemaakt over de te rijden route en werd de eerste volgende kroegstop gekozen. Nog geen 500 meters verder stopten we plichtbewust al bij de eerste kroeg, namelijk Klein Ledeberg. Het opstarten van de tractoren duurde langer dan de rit naar het café, waarbij bij het aanzetten colonne de Remi’s kleinzoon super enthousiast de tractors stond aan te sturen. Misschien wordt de passie voor tractors wel doorgegeven aan z’n kleinzoon en mogen we binnen enkele jaren een nieuw lid verwelkomen.

Voordat de tractoren gestart werden kregen we nog snel een rondleiding in Remi’s werkstal waar hij zijn tractoren en andere snuisterijen restaureert en daarnaast ook hout kunstvoorwerpen maakt. Dit tot groot jolijt van de bezoekers die zich direct thuis voelden in deze werkplaats.

 

Klein Ledeberg

Het bruine café waar de tijd is blijven stil staan is één van de favoriete bezoekjes van onze “Anciens” welke ondertussen het café al kennen van eerdere bezoeken. De grootste fan van onze tractoren was de stichter van het café Remi Dierick welke op 26 mei 2012 overleden is op 71e jarige leeftijd. Gelukkig is de opvolging van het café gegarandeerd door zijn weduwe Lilliane en kinderen Filip, Peter en Nathalie.Deze ochtend werden we bediend door Nathalie en nam Filip nog snel een kijkje naar onze tractoren, die geparkeerd stonden rondom het café met onze publiciteitswagen voor de komen ruilbeurs, veiling en rommelmarkt. Menig cafébezoekers waren al snel geïnteresseerd en zagen een bezoekje aan dit evenement wel zitten.

Daar aan de ronde tafel werd de volgende bestemming beslist om met ons publiciteitsbord niet onopgemerkt door het centrum van Laarne te rijden. De keuze werd gemaakt om parkeergelegenheid te zoeken in Laarne dorp om onze wagen te laten opvallen en een pint te nuttigen op één van de terrasjes in het gezellige dorp. Jammer genoeg was de parkeergelegenheid een tegenvaller.

 

De Wastobbe

Na een kort oponthoud van een 10-tal minuten beslisten we om halt te houden in café De Wastobbe. Met het stilstaand konvooi hadden de inwoners de spandoek opgemerkt en waren ze op de hoogte van ons komend activiteit. De nieuwe uitbaters van het café ontvingen ons hartelijk en we namen terug aan een ronde tafel plaats op het zonovergoten terras.  Onze entourage had succes bij de bezoekers van het café waarvan een groot deel onze club reeds kenden en interesse hadden in de handel en wandel van onze activiteiten rond club.

 

Laatste bestemming

De volgende bestemming was voor de deelnemers geheim gehouden als verrassing voor de ontvangst bij  sympathisanten van de club. Van de wastobbe naar de volgende bestemming werden we door Walter geloodst door landelijke binnenwegen, voor het merendeel onder ons onbekend. 

Eenmaal in “Klein Gent” te Laarne aangekomen werden de bestuurders aangenaam verrast door de charmante gastvrouw. Daar stond het terras reeds klaar met de nodige voorziene dranken. Zelfs daar hadden we succes bij vrienden en familie welke daar tevens uitgenodigd waren  . Enkelen onder hen hadden zelfs interesse om met één van de tractoren te rijden als proefrit.

Daar dit de laatste stopplaats was van onze kroegentocht, en de terras bezoeken iets langer duurden dan verwacht werd er beslist om geen lunchstop meer te doen en om 14u deze tocht af  te sluiten en iedereen voldaan naar huis te begeven. Zoals alle kroegentochten met vertrekpunten bij één van onze leden en verder los uit de hand zonder verplichtingen, was deze dag terug mooi geslaagd voor ieder van ons en konden we na de reclame campagne met ons bord reeds uit kijken naar onze ruilbeurs, veiling en rommelmarkt de volgende week. 

Verslaggever ter plaatse : Raf Janssens

 

Gerelateerd