Nieuws
16 oktober 2022

Ruilbeurs, Onderdelenmarkt, Rommelmarkt en Machineveiling

Een Zonovergoten zondag op onze 16de Ruilbeurs en onderdelenmarkt aansluitend met een Rommel- en/of vlooienmarkt en de 47ste Machineveiling. 

Inschrijvingstop
Een goede marketing en PR van dit event leidde terug naar een goede opkomst van de verkopen items, standhouders, bezoekers en potentiële kopers. Tijdig ingeschreven items voor de veiling kunnen genieten van de media publiciteit waardoor kopers kunnen op afkomen en hun gading vinden tijdens de veiling.

Enkele dagen voor de veiling dienden we een inschrijvingstop in te voeren daar er terug meer dan 150 items dienden onder de hamer te gaan en dit in enkele uren tijd. Met daar tussen een  aantal zelfrijdende maaimachines en nog een 12-tal tractoren die allemaal werden voorgereden.

Vlotte voorbereiding
Om praktische redenen werd vrijdag de schuur omgebouwd tot cafetaria door enkele vaste leden van onze club waaronder onze PR Man Ivan, waren de meeste te verkopen materialen reeds aangevoerd en konden we zaterdag de laatste details in de schuur verder afwerken. Dit gaf ons ook rustig de tijd om alles netjes op een rij te plaatsen in volgorde van verkoop, de items te nummeren en in de late namiddag de cataloog op maken van de meer dan 150 te verkopen items.

Zaterdag namiddag hadden we onze vertrouwde standhouder Remt Goedlieb reeds op het terrein met zijn STIO stand, zodat deze Zondagmorgen iets na 8u reeds klaar was voor de eerste klanten.
Zondagmorgen vanaf 7u stonden er terug een groot aantal standhouders aan de ingang om het terrein op te rijden. Daar de zon pas opkomt rond 8u ging de poort pas open bij zonsopgang.

Extra parking leidde ook tot meer bezoekers
Het was aanschuiven met de verschillende Onderdelen- en Rommemarktstanden waarbij onze Stewarts alles in goede banen konden leiden en rond 9u30 iedereen een plaats had op het terrein.
Ondertussen waren de eerste bezoekers reeds aangekomen voor beide markten en naderhand voor de veiling. Omstreeks 11u was er een grote toeloop zowel op het terrein als in de schuur. De bar draaide onverwacht reeds op volle toeren in de voormiddag, wat grote inspanningen vroeg voor de bediening van de dranken. Ondertussen was ook de Frietmobiel aangekomen zodat de dorstigen ook hun honger konden stillen.

Kort na de middag was er terug een toestroom van publiek met vooral interesse voor de machineveiling die startte om 13u30. Een bij gehuurde weide kort bij de inkom gaf extra parking mogelijkheden wat zich liet merken door het grote aantal bezoekers welke vroegere edities dienden te parkeren langs de straat en zodoende soms een  grote afstand dienden af te leggen naar het terrein of geen parkeerplaats vonden en gewoon doorreden.

Soms te snelle Veilingmeester
Om 13u30 startte de veiling, nadat we toch een aantal potentiële kopers dienden aan te moedigen om  een koperkaart aan te schaffen bij Pascal om zo het hele veiling gebeuren vlot te laten verlopen
en er geen oponthoud tot stand komt om tussen de verkopen door . Bij begin van de veiling merkten we een mooi aantal nieuwe kandidaat kopers aanwezig waren met veel interesse.

De verkoop begon bij het kleine materiaal in de schuur wat zeer vlot van de hand ging. De nieuwe secretaresse Karlien naast de Veilingmeester noteerde alles perfect van de gegevens van de kopers en het verkoop bedrag maar had ook een goed oog voor de bieders in en buiten de schuur. Zo tikte ze ook soms de Veilingmeester op de vingers bij het te vlug verspringen van nummer en het bijhouden van de Foto’s op het groot scherm. Al bij al was het een goede aanwinst voor deze veiling .

Sommigen stonden in groep aan de bar waarbij sommigen een bod deden of een item kochten, alles met éénzelfde koperkaart, waarbij ze de gekochte goederen achteraf onderling verdeelden. Op zich wel grappig maar alles verloopt vrij vlot bij afhaling.

Tractoren vlot van de hand
Na de schuur ging de verkoop verder op de beton met Park- en Tuinmachines waaronder toch een
8-tal zitmaaiers in verschillende uitvoeringen en merken. Het aantal en het seizoen maakte blijkbaar geen deel uit voor de geïnteresseerden daar deze allemaal vlot en aan goede prijs van de hand gingen. Net als de tractoren op de weiden werden deze machines gestart en gedemonstreerd door
onze Piloot Stijn die deze dag vrij veel om handen had om alles onder de knie te hebben wat uiteindelijk vrij goed lukte.

Tussen de verkopen door hadden de 2 dames, Ann en Magda met het noteren van de aankopen ondertekening van de kopers het ook vrij druk alles in een snel tempo ging en veel verkocht werd. Op de weide hadden we allerlei machines al dan niet Historische en toch een 12 tal tractoren. Tussen de machines door werden de tractoren voorgereden door Stijn en vonden de meeste tractoren een nieuwe eigenaar.
Met als Kers op de Taart was de Case MX120 die aan een mooie prijs van de hand ging. Ook de andere tractoren haalden de prijs welke werd verwacht van de verkopers, wat alleen maar ten goede komt voor het verloop van de veiling.

Opgeruimd staat netjes
Tussen de veiling door waren de marktkramers ook tevreden door de opkomst en hun verkoop.
Ook de bar draaide op volle toeren waarbij ook deze dames hun handen vol hadden om iedereen ten dienste te zijn met de verschillende dranken, ook deze verdienen een pluim.

Na afsluiten van de veiling werd er nog vrij nagepraat over de verkopen en aankopen en anderen verhalen tussen de bezoekers waarbij omstreeks 19u de Bar helemaal leeg was verkocht en terug met een aantal vrijwilligers en ons vaste team alles mooi werd opgeruimd en bijna alles klaar stond van catering materiaal om maandagmorgen te worden afgehaald.

Tijdens de 2 dagen na de veiling werden ne meeste verkochte goederen afgehaald wat alleen maar ten goede komt voor de organisatie en de verkopers. Deze laatste werden op het einde van de week uitbetaald waarbij iedereen tevreden was over het verloop van de veiling.

Het was en zeer geslaagde veiling en verkoopdag voor de standhouders waarbij we iedereen willen bedanken die een steentje hebben bijgedragen voor het goede verloop van deze dagen.

We kijken al uit naar de volgende veiling op Paasmaandag 10 april 2023

Beeld en tekst: Raf Janssens
 


 

Gerelateerd