Nieuws
Oldtimer tractoren weekend in Verrebroek
08 mei 2022

Oldtimer tractoren weekend in Verrebroek

Oldtimer tractoren weekend in Verrebroek 7-8 mei

Tekst en beeld : Raf Janssens

Geen brullende en/of gierende motoren bij de gebroeders Kamiel & Luc Stuer maar een heus Oldtimer- Classic- en standaard evenement.

Broers Kamiel (72) en Luc (64) laten oldtimertractors brullen in strijd tegen kanker: “Geloof ons maar, die oudjes hebben nog heel wat in hun mars!” 
“Ford County Tractoren Club” is door Luc en Kamiel in het leven geroepen met de nadruk op de Amerikaanse Ford tractoren en jun gekende Engelse 4x4 County modellen.

Een rondrit was georganiseerd op zaterdag met een ontbijt en eindigend met een BBQ.
Mooi succes voor de inrichters met 105 deelnemende tractoren . Alles verliep vlot waarbij aankomst op het terrein nog een 300 extra bezoekers konden genieten van de BBQ. De familie Stuer kennende was het een zeer geslaagde rondrit en overheerlijke avond afsluiter.

Op zondag was het echt Open Huis voor iedereen met een mooie tentoonstelling van reeksen oldtimer- en Classic tractoren met natuurlijk de nadruk op het huismerk Ford  Daarnaast stonden enkele reeksen tractoren van Fiat, Porsche, Internationaal enz.

130 Classic en Oldtimer tractoren werden voor de speciaal ontwikkelde “Kleine Smurf” sleeptractor gekoppeld om een tractor run te doen met het Trekkertrek gebeuren. Het was een groot succes qua opkomst tractoren en bezoekers. Groot aantal Oldtimer liefhebbers uit Vlaanderen met daarbij een ruime opkomst van streekgenoten van Verrebroek, Kieldrecht en randgemeenten van “Den Doel”.
Een streek waar iedereen iedereen nog kent en de mensen uit het landbouw gebeuren erg aan elkaar hangen, mede ook wel door heel de Haven politiek waar meerderen hun boerderij en ha land zijn kwijtgespeeld door de jaren lange aansleep van dit politie spelletje.

Het was een zeer geslaagd evenement van de Gebroeders Stuer waarbij Luc de hele dag door de bestuurder was van Kleine Smurf en Kamiel de verantwoordelijke was voor het hele gebeuren.
Een meer dan 1000 koppige menigte kon genieten van deze zomerse dag waarbij deze gebroeders een eerste stap deden in deze professionele Oldtimer- en Classic trekkertrek gebeuren.

Als toemaat ging de opbrengst van dit weekend integraal naar het Kinderkankerfonds waarbij we Luc en Kamiel mogen feliciteren met dit event welke de bedoeling hebben dit jaarlijks te organiseren.

 

Gerelateerd