Nieuws
07 december 2018

O.T.L. Eetfestijn

Old Timer Tractoren-fans hielden jaarlijkse vriendschapsbijeenkomst.

Guy Van Rysseghepm

Lange nachten, korte dagen, het einde van het jaar nadert. Tijd om in een gezellige sfeer te verbroederen. Op vrijdagavond 7 december riepen de  OTL-bestuursleden de tractoren vrienden van de OTL-Club “De Lozen Boer” samen voor een feestmaal in zaal Breughel te Beervelde. De oproep werd tot eenieders tevredenheid massaal beantwoord, de zaal zat met meer dan 100 personen vol!

Traject controle

Het wordt stilaan een heuse traditie. Begonnen in 2010 destijds in zaal Sjappoo in Beervelde dorp, moest men wegens sluiting van de zaal, noodgedwongen verhuizen. Sindsdien kan men terecht in zaal Breughel aan Beervelde station. Feestzaal Breughel liet zich ook deze keer van zijn beste kant zien. Wie er niet bij was heeft zeker wat gemist. Om 19.30 u daagde de ene na de andere deelnemer op, en kreeg al vlug een aperitief in de hand, keuze uit schuimwijn, een huisbiertje of fruitsap, samen met een borrelbordje en een warm hapje. Het fruitsap werd er speciaal bijgehaald voor de “Bob’s” of de “Babette’s” onder het gezelschap. Want ook op plezierige momenten wordt aan de veiligheid gedacht. Misschien moeten we er toch eens de leden die van verder komen op wijzen dat in het stuk provinciale weg komende van Zelzate lopende voorbij het provinciaal domein, tot aan de oude rijksweg (Antwerpse Steenweg) sinds kort trajectcontrole is opgesteld. Vanaf de Antwerpse steenweg tot aan de feestzaal nabij Beervelde station staan diverse flitspalen.

Verzorgde maaltijd

 Na van een lekker dagsoepje geproefd te hebben kwam de hoofdschotel, gevulde parelhoenfilet zwemend in Calvadossaus en opgediend met kroketjes en marktverse groentjes. Het smaakt danig goed dat bij de “repas” (= tweede rondgang) menigeen het zich geen twee keer liet vragen. Ondertussen waren ook de aangepaste dranken in de prijs begrepen, tot en met de koffie. Die laatste werd vergezeld van een copieus dessertbord met brownie van chocolade, crumble van speculoos en pistache-ijs. Een palet aan vreemde smaken  in volle harmonie.

Muziek van eigen bodem

Gedurende heel de maaltijd bracht Ann Lemaitre prachtige pianomuziek met eigentijdse nummers. Voor wie Ann niet kent, ze is een  “wereldbekende” artieste uit Gent. Treedt tijdens de Gentse Feesten onder andere op met Fred Geirnaert, die laatste laat ze zingen op haar tonen, en tussendoor brengt hij diverse sketches.  Meer bekend wellicht onder de Lochristinaren is haar begeleiding van carabetière Carine Stevens (opgebracht in de “Begonia”). En ten slotte is Ann kleindochter van wijlen “Hoofdonderwijzer” Lemaitre aan de gemeentelijke jongensschool in Lochristi (en voordien in Hijfte).

De OTL-werking natuurlijk

Gedurende de ganse avond werden beelden geprojecteerd op een groot scherm. Beelden van de vele OTL-activiteiten van het voorbije jaar. Tijdens een rustmoment deed voorzitter Raf Janssens  in geuren en kleuren de komende OTL-activiteiten uit de doeken. Het zijn er heel wat, ze komen uitvoerig aan bod in het clubblad.

Naast de voorstelling van de eigen activiteiten bracht voorzitter Janssens nog eens wat mag en niet mag in verband met de te gebruiken mazout bij Oldtimers. Ook het keuringssysteem bij overdracht of verkoop van een oldtimer werd nog eens uitvoerig toegelicht.

Ten slotte, noteer alvast in uw agenda: de 11de Landbouw Miniatuurbeurs op zondag 28 januari van 10 tot 17 u in de hallen van de Firma Floréac aan de Beerveldse Baan 4 te Lochristi. Ruime parking is voorzien.

 

 

 

Gerelateerd