Nieuws
05 september 2021

O.T.L. Ledenrondrit 2021

O.T.L. Ledenrondrit Zondag 5 september 2021
Beeld en Tekst : Raf Janssens

Het was voor onze club de tweede rit die we konden organiseren omwille van de Covid pandemie. Zo hadden we op 18 juli onze geslaagde mini rondrit en konden onze leden uitkijken naar de jaarlijkse ledenrondrit vertrekkende vanuit onze huislocatie in Moerbeke-Waas richting Nederland.

Vlotte samenwerking
De voorbereidingen verliepen heel vlot. Samen met Wout van Delft werd het vertrekpunt georganiseerd waarbij Wout verder de route en de andere lunch- en drankstop vastlegde .
Katleen volgde in inschrijvingen op en noteerde iedere deelnemer aan onze rit. Enkele dagen voordien werd de route verkend met Kenneth van ons begeleiding team zodat deze de rit konden vastleggen op hun GPS en iedereen vlot kon aansturen tijdens de rit. 
Met Ingrid van ‘tVeldcafé werd het ontbijt vastgelegd om alle deelnemers te ontvangen met koffie en Spek en ei. Een stevig ontbijt doet altijd goed bij het vertrek van een rondrit.

Vroege vogels bij Ingrid
Iedereen was zeker op tijd, daar de eerste deelnemers er reeds om 7u30 arriveerden, 1u te vroeg volgens afspraak, doch deze konden al genieten van een lekkere koffie op het front buiten terras. Vanaf 8u15 begonnen Ingrid, Gert een enkele helpsters de eieren in de pan te gooien en kon iedereen vanaf dan een plaats zoeken op het buiten terras en volop genieten van het overheerlijke ontbijt en koffie.

Omstreeks 9u30 was iedereen voldaan en kon de colonne vertrekken met Wout vooraan die de routen in zijn hoofd had met ruggensteun van Kenneth en zijn team. Via via kwamen we in de Spelonkvaart, een gekende straat in Moebeke-Waas met talrijke landbouwbedrijven en enkele paarden maneges waar we door groot aantal bewoners hartelijk werden toegezwaaid. Van daaruit loodste Wout ons over de Expresweg en konden we de landelijke wegen verkennen naar het Nederlandse Koewacht, Nieuw Namen, Zuiddorpe en nog enkele kleine gemeentes.

Opvallende behuizing
Wat opviel waren de kleine dorpjes met Basic huizen, de authentieke Nederlandse 2-ramen huizen, met in het midden of zijkant een deur. Typisch voor deze streken, geen grote kasten van huizen maar wel gezellige onderkomens in deze streek. Tussen de verschillende dorpen reden we doorheen landbouw gebieden, deels polders, waar er toch op zondag reeds uien werden gerooid.

Onverwachts bezoek
Om en rond Absdale werd er halt gehouden voor de middagstop en -lunch bij De Letter Asperges & Zo. Een bedrijf welke een 12 ha asperges  teelt met bijhorende winkel en een drankgelegenheid. De familie had de nodige tafels en stoelen mooi naast een loods geplaatst waar iedereen bij mekaar kon tafelen en in de loods het buffet konden afhalen . Een stralende zon maakte dit alles nog mooier. Tussendoor kregen we nog bezoek van Willy Warrens met vrouw Lilian die een kijkje kwamen nemen naar de tractoren en de deelnemers.

Van daaruit loodste Wout ons terug door de prachtige velden en Nederlandse dorpen waar iedereen kon genieten van de typische Nederlandse Boerderijen en uitgestrekte velden met toch iets nadruk op akkerbouw bedrijven en een aantal veehouders. Een streling voor het oog zou men kunnen zeggen.

Midden in het onbekende
Na een 12-15 km werd het toch tijd voor een tussenstop en belanden we midden in de natuur in Zuiddorpe in het Teehuis De Mol. Aan de naam zou men denken er enkel Thee te kunnen nuttigen, niets was minder waar. Een gezellige locatie met uitgebreid terras en ruime parking voor de tractoren. Ook daar konden we min of meer samen genieten van enkele drankjes en werd er al heel tevreden nagepraat over de afgelopen rit onder de deelnemers.

Samen met Wout werd de nog  te af te leggen afstand berekend en merkten we dat we toch iets te vroeg zouden aankomen op onze eindbestemming in het Veldcafé daar Ingrid had gevraagd niet voor 17u30 daar te arriveren daar er vanaf dat uur slechts plaats zou zijn voor onze deelnemers met deze zonnige dag waarbij veel fietsers daar ook een tussenstop nemen en pas vanaf dan het terras verlaten.

Op bezoek bij Femke
Er werd dan maar een route wijziging aangebracht en extra tussenstop in het Ponyland in Moerbeke-Waas langs de N49 bij Femke en Christophe. Na een telefoontje van Wilfried Stuer en zoon kregen we toch bericht dat we zeker welkom waren maar terras toch iet of wat volzet was.
Toch op risico van dat de tour gewijzigd en aangezet die richting. De zoon van Wilfried had ondertussen al een parking kunnen regelen van het Ponyland op de weide naast de cafetaria.
Iedereen had vrij vlug en plaatje gevonden op het buitenterras waar Christophe ons vrij vlug bediende met een pilsje of cola uit het flesje om tijdig iedereen te kunnen bedienen.
Een super locatie betreft ligging en accommodatie waar de kinderen kunnen genieten van het ponyleven. Toen ik binnen ging afrekenen bij Femke was deze heel verheugt van ons bezoek waarbij ze bij ons vertrek persoonlijk nog enkele foto’s kwam nemen en een filmpje opnam om op de Ponyland Facebook te plaatsen. Ook hiermee betekende dit een warm onthaal van onze leden.

Niet gekende straat
Van daaruit werd de toch verder gezet richting Ingrid waarbij Wout terug over de Expresweg links een straatje insloeg wat me verwonderde, daar ik de streken daar vrij goed ken en ik van menig was dat het een doodlopende straat was . Niks was  minder waar, we passeerden de boerderij van de familie Dieleman en daarna reden we zowat midden door de vrij grote boerderij van de Familie Poppe waar vroeger de baan stopte maar sinds aantal jaren toch is door getrokken richting Spelonkvaart. Zo leerde ik terug iets bij van een goed gekende streek. Dus nooit te oude om te leren.

Eindbestemming bij Ingrid.
Omstreeks 18u arriveerden we terug in ‘tVeldcafé waar ingrid alles mooi had gereserveerd voor plaats op het terras vooraan aan het café. Daar werden onze deelnemers nog getrakteerd op een ijs crème konden nog verder nagenieten van de prachtige rit die we achter de rug hadden. Meerderen waren van mening om volgende Leden rondritten terug deze streken te bezoeken daar het toch vrij onbekend gebied is voor meerdere, doch de tijd zal on raad geven.

Onze dank gaat zeker uit naar Kenneth en zijn team waarvan er iemand van Hasselt en iemand van Torhout de afstand aflegde met de moto om onze leden te begeleiden. Verder dank aan Ingrid van ‘Veldcafé voor de super bediening en Femke en C° voor de toch onverwachte inval. En last but not Least, Wout voor het uitstippelen terug van een zeer geslaagde rondrit.

 

Gerelateerd